CV

Clemy Veeger is geboren in Breda waar zij momenteel woont en werkt, als beeldend kunstenaar.
In de zomer werkt zij ook veel in zeeland ( Domburg ) en laat zich meeslepen door de kleuren en de bewogenheid van het strandleven.
Discipline : schilderen ( autodidact )

CV

Naast haar werk als beeldend kunstenaar is zij twee dagen werkzaam als lerares groep 1/2 in het basisonderwijs.
Een inspiratiebron die zij niet graag zou willen missen.
Haar werk echter als beeldend kunstenaar, neemt een steeds grotere vlucht.

Het medium dat zij gebruikt bestaat voornamelijk uit acrylverf en oost-indische inkt vastgelegd op papier, doek, hout en muren.

Haar werk is puur, subtiel en ongeremd, met een typisch eigen stijl waarin emotie, warmte, kilte, verbondenheid, afstand, wanhoop, geluk, vrijheid en onzekerheid vaak naar voren komen.
Haar kleurgebruik sluit naadloos aan op de voorstelling van haar onderwerp.Het is een weerkaatsing van gevoel; het sprankelende, prikkelende enthousiasme van heldere kleuren afgewisseld door de sobere kleuren van ingetogen rust.
De spanning die spreekt uit haar belijning; soms een zoekend, onzeker, verfijnd, iel draadje. Daarnaast de kracht van een sterk aangezet spoor. Een spoor dat een doorgaande lijn vormt naar het beschilderen van ruimtelijke objecten. Zoals daar zijn: glaswerk, schalen, vazen, serviesgoed, tafels, barkrukken etcetera.
Na het ontwikkelen van een Familie-week-planner, Jaar-werk-boek, sloven, servetten en boekenleggers is zij momenteel bezig met het ontwikkelen van een babyboek en een vriendenboekje voor kleuters. Haar muurschilderingen voor o.a. kinderkamers en praktijk en bedrijfsruimten krijgen door haar pedagogische/ didaktische achtergrond een extra dimensie.
Naast haar schilderijen en luchtige pentekeningen in licht doorzichtige aquarelverf heeft Clemy zich ook steeds meertoegelegd op het, op maat maken, van relatiegeschenken voor bedrijven.
Met haar originele kerstpakketten weet zij vaak erg in de smaak te vallen.